Kuih Tradisional Warna Hijau : Resepi Kuih Kuih Tradisional
1 biji telur gred a; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
1 1/2 cawan santan cair; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Bahan lapisan bawah hijau : Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Bahan lapisan bawah hijau : Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 biji telur gred a; 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1 1/2 cawan santan cair; 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Bahan lapisan bawah hijau : Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1 biji telur gred a; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 1 biji telur gred a; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Bahan lapisan bawah hijau :
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 biji telur gred a; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
1 biji telur gred a; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair; Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 biji telur gred a; Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Bahan lapisan bawah hijau : Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Kuih Tradisional Warna Hijau : Resepi Kuih Kuih Tradisional. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya kuih warna hijau. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Bahan lapisan bawah hijau : Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Bahan lapisan bawah hijau : 1 biji telur gred a;
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
1 1/2 cawan santan cair;
Post a Comment for "Kuih Tradisional Warna Hijau : Resepi Kuih Kuih Tradisional"